کانون بسیج فرهنگیان ناحیه 4 قم

کانون بسیج فرهنگیان ناحیه 4 قم
آخرین نظرات
  • ۲ مرداد ۹۴، ۱۹:۰۶ - محمد مهدی تهرانی
    خدا قوت

۶ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۵ ثبت شده است

هیأت عراقی که قرار بود برای انجام مذاکرات اربعین به ایران بیاید، سفرش را به تعویق انداخت.

محسن نظافتی مدیرکل عتبات عالیات سازمان حج و زیارت با ابراز بی‌اطلاعی از علت به تعویق افتادن سفر هیأت مذاکره‌کننده عراقی، به خبرنگار حج و زیارت ایسنا، گفت:‌ این هیأت قرار بود دهه‌ی نخست اردیبهشت‌ماه به ایران بیاید تا درباره‌ی اربعین مذاکره کند اما اکنون از طریق وزارت کشور به سازمان حج و زیارت اطلاع داده شده که سفر آن‌ها فعلا به تعویق افتاده است. امکان دارد علت آن را وزارت کشور بداند،‌ چون این سفر با آن وزارت‌خانه هماهنگ شده بود.

اواخر فروردین‌ماه، رییس اداره کنسولی وزارت امور خارجه عراق در دیدار با مقامات سازمان حج و زیارت کشورمان، از سفر هیأتی از عراق به ایران در 23 اپریل (چهارم اردیبهشت‌ماه) برای انجام مذاکرات اربعین خبر داده و گفته بود: این هیأت با مقامات سازمان حج و زیارت به گفت‌وگو خواهد نشست تا در اربعین آینده، مشکلات و کاستی‌های گذشته پیش نیاید.

بنا بر اظهارات این مقام مسؤول در وزارت امور خارجه عراق، در اربعین سال گذشته حدود یک‌ونیم میلیون ایرانی به عراق سفر کردند. تأخیر عراقی‌ها در تصمیم‌گیری برای صدور ویزا و تعیین دیرهنگام نرخ روادید اربعین، این باور را در عده‌ای ایجاد کرد که بدون ویزا می‌توانند به عراق بروند، همین مساله سبب ازدحام جمعیت زیادی در مرزهای دو کشور و بازماندن شماری از زائران ایرانی از مراسم اربعین در کربلا، شد.

وزارت خارجه عراق امسال کمی زودتر برای انجام مذاکرات اربعین تمایل نشان داد تا شاید اتفاقات سال گذشته تکرار نشود؛‌ اما به نظر می‌رسد تحولات اخیر بغداد، زمان این مذاکرات را تحت تاثیر قرار داده است.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ ارديبهشت ۹۵ ، ۱۲:۰۸
کانون بسیج فرهنگیان ناحیه 4 قم

343-4.jpg

جانشین فرمانده کل سپاه گفت: بر اساس کنوانسیون ۱۹۸۲ دریا‌ها اگر آمریکایی‌ها و شرکای منطقه‌ای آن‌ها بخواهند از تنگه هرمز استفاده و ما را تهدید کنند، اجازه ورود و تردد هیچ کشتی یا شناوری از آن‌ها را نخواهیم داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سردار سرتیپ پاسدار حسین سلامی در گفت‌وگو با خبر ساعت ۲۱سیما اظهار کرد: بر اساس این کنوانسیون، مجبوریم اگر از تنگه هرمز عبور ضررداری اتفاق بیفتد با این عبور مقابله کنیم و به آمریکا و شرکای منطقه‌ای آن‌ها هشدار می‌دهیم اگر بخواهند از تنگه هرمز استفاده و ما را تهدید کنند ما از قانون عبور بی‌ضرر در کنوانسیون دریا‌ها استفاده می‌کنیم و اجازه عبور و تردد هیچ کشتی یا شناوری که بخواهد تهدید کند نمی‌دهیم.

وی گفت: این اتفاقی است که می‌افتد و اگر بخواهند تهدید کنند، ما اقدامات خود را انجام می‌دهیم.

وی با بیان این‌که «برای مصاحبه تشریفاتی نیامده‌ام بلکه پیامی برای ملت عزیز و شریف ایران و هشداری به دشمنان بزرگ ایران دارم» افزود: پیام من به ملت ایران، آرامش، اطمینان خاطر و قلب، امنیت کامل، حرکت به سمت فتح قله‌های بزرگ‌تر و اعتماد به قدرت لایزال الهی ملت شریف ایران است.

وی گفت: به دشمنان ایران اسلامی به ویژه آمریکا هشدار می‌دهم خطاهای گذشته خود را با اشتباهات جدید تکرار نکنند و از عبرت‌های تاریخ نزدیک درس بگیرند.

جانشین فرمانده کل سپاه افزود: آمریکایی‌ها عقل و تدبیر سیاسی را مصدر کار و اقدامات خود قرار دهند و از اعمال فشارهای بی‌حد و غیرضرور به ملت انقلابی ایران پرهیز کنند.

سلامی گفت: سپاه مانند ارتش جمهوری اسلامی ایران تقویم مشخصی برای رزمایش‌های سالانه خود دارد و این رزمایش‌ها کامل مشخص هستند، البته به تناسب موقعیت‌های سیاسی و تحولات منطقه‌ای ممکن است رزمایش‌هایی را بدون برنامه‌ریزی قبلی برای اعمال قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران انجام دهیم.

وی افزود: هیچ گونه اراده سیاسی، یا نظامی بر انجام رزمایش‌های هیچ کشوری به ویژه جمهوری اسلامی ایران در محدوده آب‌های سرزمینی و آزاد وجود ندارد.

سلامی گفت: این برای ما حق کاملاً قانونی است و اجازه نمی‌دهیم هیچ قدرتی و هیچ کشوری در حوزه اقدامات دفاعی، تمرینات و رزمایش‌های بازدارنده و دفاعی ما بخواهد تصمیمی اعمال کند و این یک قاعده عمومی است که تا امروز اجرا کرده‌ایم.

وی افزود: از امروز به سمت آینده با اقتدار، عزم، اراده، همت و تصمیم جدی‌تری این موضوعات را انجام می‌دهیم.

جانشین فرمانده کل سپاه گفت: آمریکایی‌ها نمی‌توانند هیچ نقطه‌ای از جهان را امن کنند و توانایی این کار را نیز ندارند.

سلامی افزود: البته نیت این کار را نیز ندارند و هر جا که وارد شدند ناامنی‌های گسترده‌ای را به ملت‌ها تحمیل کردند که نمونه آن را در ژاپن، کره، ویتنام، عراق، افغانستان، لیبی، یمن، لبنان و سوریه تا امروز می‌بینیم.

وی گفت: آمریکایی‌ها ملت‌های زیادی را آواره کرده‌اند و همواره برای توجیه حضورشان در مناطقی مانند خلیج فارس که در آن منفعت حیاتی برای خود تعریف می‌کنند، از یک تهدید ساختگی و تصنعی علیه آن کشور‌ها استفاده می‌کنند.

سلامی افزود: آمریکایی‌ها یک فضای مجازی و عملیات روانی برای دولت‌هایی که متحد آمریکا هستند ایجاد و از توجیه این فضای روانی، استفاده و حضور مستقیم خود را در آن منطقه اعمال می‌کنند.

وی گفت: آمریکایی‌ها با اعمال و اجرای رزمایش‌های مشترک با آن کشور‌ها تلاش می‌کنند همیشه دامنه اقتدار آن‌ها را در حدی نگه دارند که تسلط سیاسی و امنیتی‌شان بر آن‌ها برقرار باشد.

جانشین فرمانده کل سپاه افزود: متأسفانه در موضوع بسیاری از دولت‌های منطقه و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس این قاعده حاکم است.

سلامی گفت: همه جهان می‌دانند اگر کنترل راهبردی قدرت دفاعی دریایی، اراده سیاسی و تسلط نظامی ایران و قدرت نظامی مهیا و آماده یک شیر بیدار در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز نبود، یک قطره نفت به شرق و غرب عالم صادر نمی‌شد.

وی افزود: این اراده و قدرت دریایی ماست که امروز خلیج فارس یک منطقه راهبردی امن تلقی می‌شود و همه جهان از آن بهره برداری می‌کنند.

سلامی گفت: حضور آمریکایی‌ها به هر شکلی فزاینده ناامنی است اما آن‌ها ما را متهم می‌کنند که بی‌ثبات کننده منطقه و قدرت تنش‌زا هستیم.

وی افزود: آیا ما تنش‌زا هستیم یا آمریکایی‌ها که همه کشورهای منطقه را با بی‌ثباتی روبرو و ملت‌های بزرگی مانند سوریه و عراق را آواره و لیبی را با خاک یکسان کرده‌اند و از یمن یک ملت زیر آوار ساخته‌اند.

جانشین فرمانده کل سپاه گفت: آیا ما غیرحرفه‌ای عمل می‌کنیم یا آمریکایی‌ها که ناو وینسنس ایرباس ما را با ۲۹۰ سرنشین از آسمان به قعر آب‌ها فرستاد؟

سلامی افزود: اگر ما غیرحرفه‌ای عمل می‌کردیم یکی از تفنگداران آمریکایی که در ۱۲ ژانویه ۲۰۱۶ گرفتار شد زنده می‌ماند؟

وی گفت: آن‌ها معتقدند که نیروی دریایی ما خطرناک است، البته این واقعیت است و به نظر من نخستین بار است که آمریکایی‌ها ادراک درستی از قدرت دریایی ما پیدا کرده‌اند.

سلامی افزود: ما واقعاً برای آمریکایی‌ها اگر بخواهند تهدید باشند، بسیار خطرناک هستیم و آن را اعلام می‌کنیم.

وی گفت: آمریکایی‌ها سازه‌های این قدرت عظیم ما را می‌شناسند و می‌دانند توسعه قدرت دریایی ما بر اساس غلبه بر نیروهای نظامی قدرت‌های بزرگی مانند آمریکا، آرایش، گسترش و توسعه یافته است.

جانشین فرمانده کل سپاه افزود: ما جز آمریکا دشمنی در منطقه نداریم و دولت‌ها و کشورهای دیگر دشمن ما نیستند و ما نیز دشمن آن‌ها نیستیم، البته ظرفیت دشمنی را ندارند.

سردار سلامی گفت: ما به استحکام امنیت منطقه کمک کرده‌ایم.

وی افزود: آمریکایی‌ها از واقعیت‌های تاریخ نزدیک ما عبرت بزرگی بگیرند و حافظه تاریخی آمریکایی‌ها را به نبردهای دریایی که بین نیروی دریایی ما و آن‌ها در سال پایان جنگ اتفاق افتاد ارجاع می‌دهم.

جانشین فرمانده کل سپاه گفت: آن زمان در ابتدای ظهور نیروی دریایی و یک سازمان دریایی ابتدایی بودیم و آن‌ها از آن نبرد‌ها عبرت بگیرند.

سلامی افزود: آمریکایی‌ها از بازداشت تفنگداران در دی سال گذشته عبرت بگیرند و این برای آن‌ها اثبات کننده واقعیتی است که ما یک نیروی دریایی قدرتمند در سطح سپاه و ارتش جمهوری اسلامی ایران ساخته‌ایم که قادر است از منافع حیاتی و از ارزش‌های ملت و از استقلال و تمامیت ارضی کشورمان در دریا‌ها دفاع کند.

وی گفت: البته تصور آمریکایی‌ها از قدرت ما بسیار کمتر از واقعیت این قدرت است.

سلامی افزود: ما قدرت افزایی کرده‌ایم و این قدرت در حال تصاعد است و کارکردهای خود را نشان می‌دهد.

وی گفت: اینکه عکس‌العمل ما به تهدید‌ها چیست؟ این است که قاطعانه و قدرتمندانه به گسترش قدرت بازدارندگی و دفاعی دریایی و موشکی ادامه می‌دهیم.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، جانشین فرمانده کل سپاه افزود: رزمایش‌ها و تمرین‌های خود را برابر تقویم و مصالح سیاسی و مسائل دفاعی خود انجام می‌دهیم و هیچ گونه محدودیتی از طرف هیچ قدرتی یا جمعی از قدرت‌های جهانی را نخواهیم پذیرفت و راه‌مان را برای گسترش توان دفاعی کشور اضافه می‌کنیم.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ ارديبهشت ۹۵ ، ۱۲:۰۴
کانون بسیج فرهنگیان ناحیه 4 قم

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، گزیده‌ای از بیانات ایشان درباره مبعث پیامبر اکرم (ص) و همچنین پاسخ رهبر انقلاب به سوالاتی درباره احکام اعیاد مذهبی را منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گزیده بیانات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درباره عید مبعث، سوالات مطرح شده درباره احکام اعیاد مذهبی و پاسخ رهبر انقلاب به آنها را در زیر می‌خوانید:

بعثت عیدی برای همگان است و نه فقط برای مسلمانان. جشن بعثت و بزرگداشت روز مبعث در واقع عمدتاً برای این است که مضمون بعثت را بازخوانی کنیم و از آن درس بگیریم؛ هدف این است. ما به درسهای بعثت برای همیشه نیازمندیم؛ بعثت فقط یک حادثه‌ ی تاریخی برای یک برهه‌ ی معیّنی از زمان نبود؛ برای همه‌ی دوران تاریخ است. ۲۶/اردیبهشت/ ۱۳۹۴

هر فضیلتی که در دنیا، ولو به‌ طور غیرمستقیم وجود دارد، ناشی از آن بعثت و اقامه‌ی مکارم اخلاق به‌ وسیله‌ ی آن پیغمبر عظیم‌الشّأن است.

۰۴/شهریور/ ۱۳۷۳

یک درس فراموش‌نشدنی

یادآوری بعثت به معنای یادآوری یک حادثه‌ی تاریخی نیست -این آن نکته‌ای است که ما باید در مواجهه‌ی با این حادثه‌ی بزرگ و این خاطره‌ی ارجمند بشری و انسانی همیشه به یاد داشته باشیم- بلکه تکیه‌ی بر این خاطره‌ی پرشکوه در حقیقت تکرار و مرور یک درس فراموش‌نشدنی است در درجه‌ی اول برای خود امت اسلامی؛ چه آحاد امت، چه برجستگان و نخبگان امت -سیاستمداران، دانشمندان، روشنفکران- و در درجه‌ی بعد برای همه‌ی آحاد بشریت. این، تکرار یک درس است، تکرار یک سرمشق است، یادآوری یک حادثه‌ی درس‌آموز است.

دیدار مسئولان نظام به مناسبت مبعث حضرت رسول اعظم (ص) ۰۹/ ۰۵/ ۱۳۸۷

مبعث و راه دشوار آینده‌ی ما

ما مسلمان‌ها البته باید قدر بدانیم؛ باید در پدیده‌ی بعثت بیندیشیم؛ باید از آن درس بگیریم؛ باید این گذشته‌ی پرفروغ را چراغی کنیم برای راه آینده‌ی دشوار خودمان که در پیش داریم.

بیانات در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام به مناسبت مبعث پیامبر مکرم اسلام ۱۱/ ۰۶/ ۱۳۸۴

هدف بعثت دعوت به توحید بود

بعثت نبی اکرم در درجه‌ی اول، دعوت به توحید بود. توحید صرفاً یک نظریه‌ی فلسفی و فکری نیست؛ بلکه یک روش زندگی برای انسان‌هاست؛ خدا را در زندگی خود حاکم کردن و دست قدرت‌های گوناگون را از زندگی بشر کوتاه نمودن. «لااله‌الاالله» که پیام اصلی پیغمبر ما و همه‌ی پیغمبران است، به معنای این است که در زندگی و در مسیر انسان و در انتخاب روش‌های زندگی، قدرت‌های طاغوتی و شیطان‌ها نباید دخالت کنند و زندگی انسان‌ها را دستخوش هوس‌ها و تمایلات خود قرار دهند.

اگر توحید با همان معنای واقعی که اسلام آن را تفسیر کرد و همه‌ی پیغمبران، حامل آن پیام بودند، در زندگی جامعه‌ی مسلمان و بشری تحقق پیدا کند، بشر به سعادت حقیقی و رستگاری دنیوی و اخروی خواهد رسید و دنیای بشر هم آباد خواهد شد؛ دنیایی در خدمت تکامل و تعالی حقیقی انسان. دنیا در دید اسلام، مقدمه و گذرگاه آخرت است. اسلام دنیا را نفی نمیکند؛ تمتعات دنیوی را منفور نمی‌شمارد؛ انسان را با همه‌ی استعدادها و غرایز در صحنه‌ی زندگی، فعال می‌طلبد؛ اما همه‌ی اینها باید در خدمت تعالی و رفعت روح و بهجت معنوی انسانی قرار گیرد تا زندگی در همین دنیا هم شیرین شود. در چنین دنیایی، ظلم و جهل و درنده‌خویی نیست و این کار دشواری است و به مجاهدت احتیاج دارد و پیغمبر این جهاد را از روز اول آغاز کرد.

بیانات در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام در سالروز عید سعید مبعث ۰۲/ ۰۷/ ۱۳۸۲

عربستان، قبل از هجرت

بعثت نبی اکرم برای بشر آغاز راه نویی بود. دنیای محیط بر آن پیام و محل پیدایش این پیام، دنیای بسیار بد و غیرقابل تحملی بود؛ دنیای گرایش و جذب مادیات شدن، دنیای خوی حیوانی، دنیای بی‌مهاری قدرتمندان و زورمندان و زورگویان، دنیای تبعیض و فساد و ظلم و شهوت‌رانی بی‌بندوبار. این وضعیت، مخصوص منطقه‌ی حجاز نبود؛ آن دو دولت بزرگی هم که منطقه‌ی عربستان را احاطه کرده بودند - یعنی ایران ساسانی و امپراتوری روم - دچار همین مشکلات بودند.

بیانات در دیدار مسئولان نظام به مناسبت مبعث حضرت رسول اکرم(ص)۱۳/ ۰۷/ ۱۳۸۱

مبعث، پرچم علم و معرفت را برافراشت

مبعث در حقیقت روز برافراشته شدن پرچم رسالتی است که خصوصیات آن برای بشریت، ممتاز و بی‌نظیر است. مبعث در حقیقت پرچم علم و معرفت را برافراشت. بعثت با «إقرء» شروع شد: «إقرء باسم ربک الذی خلق» و با «ادع إلی سبیل ربک بالحکمة و الموعظة الحسنة» ادامه یافت؛ یعنی دعوت همراه با حکمت. دعوت اسلامی در حقیقت گسترش و پراکندن حکمت در سراسر عالم و در طول تاریخ است؛ همچنان که بعثت، پرچمداری و برافراشته شدن پرچم عدل است؛ یعنی در میان مؤمنین، بندگان خدا و آحاد بشر، عدالت استقرار پیدا کند؛ همچنان که رسالت، برافراشتن پرچم اخلاق والای انسانی است؛ «بعثت لأتمم مکارم الاخلاق». خدای متعال خطاب به پیغمبر می‌فرماید: «و ما أرسلناک الا رحمة للعالمین»؛ یعنی همه‌ی چیزهایی که بشر - در همه‌ی زمان‌ها، در همه‌ی شرایط و در هر نقطه‌ی عالم - به آن نیاز دارد، در این بعثت گنجانده شده است؛ یعنی علم و معرفت، حکمت و رحمت، عدل و برادری و برابری؛ چیزهای اساسی‌ای که جریان زندگی سالم انسان به اینها وابسته است. حتی با این‌که در اسلام، جهاد مقرر شده است، و جهاد یعنی مبارزه با زورگویی و تجاوز -البته بعضی کسان به‌طور بدخواهانه، اسلام را به خاطر حکم جهاد، دین شمشیر معرفی کردند- اما همین اسلام می‌فرماید: «و إن جنحوا للسلم فاجنح لها و توکل علی الله»؛ یعنی باز آنجایی که شرایط اقتضا میکند، صلح را بر جنگ ترجیح میدهد.

بیانات در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام جمهوری اسلامی به مناسبت عید سعید مبعث ۲۳/ ۰۷/ ۱۳۸۰

مبعث بزرگترین روز تاریخ بشر است

روز مبعث، بی‌شک بزرگترین روز تاریخ بشر است؛ زیرا هم آن‌کسی که طرف خطاب خداوند قرار گرفت و مأموریت بر دوش او گذاشته شد - یعنی وجود مکرم نبی بزرگوار اسلام صلی‌الله - بزرگترین انسان تاریخ و عظیم‌ترین پدیده‌ی عالم وجود و مظهر اسم اعظم ذات اقدس الهی است؛ یا به تعبیری خود اسم اعظم الهی وجود مبارک اوست و هم از این جهت که آن مأموریتی که بر دوش این انسان بزرگ گذاشته شد - یعنی هدایت مردم به سوی نور، برداشتن بارهای سنگین از روی دوش بشر و تمهید یک دنیای مناسب وجود انسان و بقیه‌ی وظایف لایتناهی بعثت انبیا - وظیفه‌ی بسیار بزرگی بود. یعنی هم مخاطب بزرگترین است؛ هم وظیفه بزرگترین است. پس، این روز بزرگترین و عزیزترین روز تاریخ است.

اگر کسی بخواهد محتوای بعثت را در چارچوب آنچه که با عقول ناقص خودمان برداشت میکنیم، محصور کند، یقینا به مبعث و حقیقت بعثت و حقیقت این رسالت ظلم شده است. نمیشود محتوای بعثت پیامبر را به حدود فهم و دید ناقص ما محدود کرد؛ ولی اگر بخواهیم در یک جمله، بعثت و محدوده‌ی بعثت را - اگرچه لایتناهی است - تعریف اجمالی بکنیم، باید عرض کنیم که بعثت متعلق به انسان و برای انسان است؛ انسان هم لایتناهی است و ابعاد عظیمی دارد و محدود در جسم و در ماده و در زندگی چند روزه‌ی دنیا نیست؛ فقط محدود در معنویات هم نیست؛ محدود در یک قطعه‌ی مشخصی از تاریخ هم نیست. انسان، همیشه و در همه حال انسان است و ابعاد وجودی او، ابعاد لایتناهی و ناشناخته‌ای است. هنوز هم انسان موجودی ناشناخته است. بعثت، برای این انسان و برای سرنوشت این انسان و برای هدایت این انسان است.

بیانات در دیدار کارگزاران نظام جمهوری اسلامی ایران به مناسبت عید مبعث ۲۶/ ۰۸/ ۱۳۷۷

بعثت پیغمبر خاتم در رأس همه‌ی حوادث تاریخ بشر قرار می‌گیرد

اگر ما در بین حوادث تاریخ بشر -حوادثی که برای انسان‌ها پیش می‌آید -بعثت انبیا را از همه‌ی این حوادث، در سرنوشت بشر مهمتر و مؤثرتر بدانیم- که همین هم هست، بعثت پیغمبر خاتم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم از لحاظ اهمیت، در رأس همه‌ی حوادث بزرگ و کوچک تاریخ بشر قرار میگیرد.

هیچ حادثه‌ای از قبیل انقلابهای بزرگ، مرگ‌ها و حیات‌های ملتها، پدید آمدن اشخاص بزرگ، از بین رفتن اشخاص بزرگ و ظهور مکتب‌های گوناگون، اهمیتش برای بشریت، به اندازه‌ی بعثت‌های انبیا نیست؛ همچنان که امروز شما می‌بینید، ماندگارترین شکل‌های فکر و ذهن آحاد بشر، همان شکل‌هایی است که ادیان به آنها داده‌اند و تا ابد هم همین‌طور خواهد بود. اگر چه امروز بسیاری از کسان در عالم هستند که مستقیماً خود را در پرتو اشعه‌ی بعثت نبی اکرم قرار نداده‌اند - یعنی غیرمسلمانان - اما همان‌ها هم از برکات این بعثت، تاکنون منتفع شده‌اند.

بی‌شک علم و تمدن بشر، خلقیات نیکو در میان انسان‌ها، عادات خوب و بسیاری از این مقوله چیزها، اگر ظاهراً هم به ادیان متصل نباشد، در ریشه‌ی اصلی، جوشیده‌ی از ادیان و معارف الهی است و در رأس آنها بعثت نبی مکرم اسلام است؛ لیکن درعین‌حال همه‌ی بشریت - در آینده هم بیشتر - از این برکات استفاده خواهند کرد. بنابراین بزرگترین، مهمترین و برجسته‌ترین حادثه در تاریخ بشر، این بعثت است.

خدای متعال به برکت اسلام، به برکت توجه به معنویت اسلام و توجه به پیام سیاسی اسلام، ما را از آن رنجها خلاص کرد؛ یعنی بعثت برای این نبود که یک عده مردم، عقیده‌ای را در ذهن خودشان حفظ کنند و اعمال شخصی را انجام دهند، اما نظام اجتماعی، تحت حاکمیت دشمنان خدا و اندادالله باشد! بعثت آمد تا زندگی مردم را شکل دهد. بحمدالله این کار در نظام اجتماعی اسلام انجام گرفت؛ ملت ما هم آثارش را مشاهده کرد و ثمرات شیرین آن را هم چشید.

بنده احساس میکنم که ما احتیاج داریم که در زمینه‌ی اخلاق و تزکیه و تهذیب، بر روی نفوس خودمان و نفوس دیگران کار کنیم. نوسازی معنوی نظام اسلامی و ملت مسلمان ایران، این مجاهدت بزرگ را لازم دارد و این هم یکی از پیامهای مهم بعثت است.

بیانات در دیدار با مسؤولین کشور به مناسبت مبعث پیامبر گرامی اسلام(ص) ۰۷/ ۰۹/ ۱۳۷۶

احکام اعیاد مذهبی

کف زدن

۱ . سؤال: آیا دست‌زدن برای زنان در مجالس شادی زنانه مانند ولادت‌ها وعروسی‏‌ها جایز است؟ و بر فرض جواز اگر، صدای آن به بیرون از مجلس برود به‌ طوری که به گوش مردان بیگانه برسد، چه حکمی دارد؟

جواب: دست‌ زدن به‌ نحو متعارف اگر مفسده‌‏ای بر آن مترتّب نشود، اشکال ندارد حتّی اگر اجنبی صدای آن را بشنود.

اجوبة الاستفتائات سؤال ۱۱۸۱

۲. سؤال: دست‌زدن همراه با شادی و خواندن و ذکر صلوات بر پیامبر اکرم و آل او (صلوات الله علیهم اجمعین) در جشن‌هایی که به مناسبت ایام ولادت ائمه معصومین(علیهم‌السلام) و اعیاد وحدت و مبعث برگزار می‏شود چه حکمی دارد؟ اگر این جشن‏ها در مکان‌های عبادت مانند مسجد و نمازخانه‏ های ادارات و مؤسسات دولتی و یا حسینیه‏ ها برگزار شوند، حکم آن‌ها چیست؟

جواب: به‌ طور کلی کف ‏زدن فی ‏نفسه به نحو متعارف در جشن‌های اعیاد یا برای تشویق و تأیید و مانند آن اشکال ندارد ولی بهتر است فضای مجالس دینی به‌خصوص مراسمی که در مساجد و حسینیه ‏ها و نمازخانه‏ ها برگزار می‏شود، به ذکر صلوات و تکبیر معطّر گردد تا انسان به ثواب آن‌ها برسد.

اجوبة الاستفتائات سؤال ۱۱۸۲

مراسم زنانه

۳. سؤال: در بعضی از مناطق زنان مراسمی را به اسم سفره حضرت ابوالفضل(ع) برای اجرای برنامه‌هایی به عنوان جشن عروسی حضرت فاطمه (سلام‌الله‌علیها) برگزار می‌کنند و در آن شعرهای عروسی خوانده و کف می‏ زنند و سپس شروع به رقص می‌ کنند، انجام این امور چه حکمی دارد؟

جواب: برگزاری این جشن‌ها و مراسم اگر همراه با ذکر اکاذیب و مطالب باطل نبوده و موجب وهن مذهب نشود، فی‏ نفسه اشکال ندارد و امّا رقص، حکم آن در مسأله ۱۱۶۷ اجوبة الاستفتائات بیان شد.

اجوبة الاستفتائات سؤال ۱۴۵۲

مرثیه خوانی در اعیاد

۴ . سؤال: خواندن مرثیه و مدیحه ‏هایی که شنوندگان را در جشن‌های تولد ائمه(علیهم‌السلام) و عید مبعث به گریه بیندازد چه حکمی دارد؟

جواب: خواندن مرثیه و مدیحه در جشن‌های اعیاد دینی اشکال ندارد.

اجوبة الاستفتائات سؤال ۱۴۵۸

۵- سؤال: ریختن پول بر سر حاضرین در مراسمات مذهبی چه حکمی دارد؟

جواب: پاشیدن پول بر سر حاضرین بدون اشکال است بلکه اگر به قصد اظهار شادی و سرور و شادکردن قلوب مؤمنین باشد، ثواب هم دارد.

اجوبة الاستفتائات سؤال ۱۴۵۸

موسیقی و غنا

۶. سوال: نواختن موسیقی به منظور اهداف و اغراض عقلایی و حلال در مکان مقدّسی مانند مسجد چه حکمی دارد؟

جواب: نواختن موسیقی لهوی مضلّ عن سبیل الله * و مناسب با مجالس لهو و گناه به طور مطلق جایز نیست حتّی اگر در غیر مسجد و برای غرض عقلایی حلالی باشد، ولی اجرای سرودهای انقلابی و مانند آن همراه با نغمه‌های موسیقی در مکان مقدس و در مناسبت هایی که آن را اقتضا می‌کند، اشکال ندارد مشروط بر این که با احترام آن مکان منافات نداشته باشد و در مکان هایی مثل مسجد برای نمازگزاران مزاحمت ایجاد نکند.

اجوبة الاستفتائات سؤال ۱۱۴۴

* مضل عن سبیل الله یعنی به سبب ویژگی‌هایی که دارد انسان را از خداوند متعال و معنویات و فضائل اخلاقی دور نموده و به سمت بی بندوباری، بیهودگی و گناه سوق دهد.

۷.سؤال: آیا تکرار اشعاری که به صورت آواز و بدون موسیقی خوانده می شوند جایز است؟

جواب: غنا حرام است هرچند همراه با نواختن آلات موسیقی نباشد و منظور از غنا ترجیع صدا به نحوی است که مناسب با مجالس لهو مضلّ عن سبیل اللّه و فسق باشد، ولی صِرف تکرار شعر اشکال ندارد.

اجوبة الاستفتائات سؤال ۱۱۴۹

۸. سؤال: طبل زدن در جشن های میلاد و غیر آن چه حکمی دارد؟

جواب: استفاده از آلات نوازندگی و موسیقی به نحو لهوی و مناسب با مجالس لهو و گناه به طور مطلق حرام است.

اجوبة الاستفتائات سؤال ۱۱۶۲

۹. سؤال: آیا پخش موسیقی شاد از مسجد به مناسبت جشن میلاد ائمه معصومین (علیهم السلام) شرعاً اشکال دارد؟

جواب: واضح است که مسجد جایگاه شرعی خاصی دارد، لذا اگر پخش موسیقی در آن منافی با حرمت مسجد باشد، حرام است، حتی اگر موسیقی غیر لهوی باشد.

اجوبة الاستفتائات سؤال ۳۹۹

رقص

۱۰ . آیا رقص محلی در عروسی ها جایز است؟ شرکت در این مجالس چه حکمی دارد؟

ج. رقص مرد بنا بر احتیاط واجب حرام است و رقص زن برای زنان اگر عنوان لهو بر آن صدق کند مثل این که جلسه زنانه تبدیل به مجلس رقص شود، محل اشکال است و احتیاط واجب در ترک آن است؛ در غیر این صورت هم اگر به گونه ای باشد که باعث تحریک شهوت شده و یا مفسده ای بر آن مترتب شود و یا همراه با فعل حرام (مانند موسیقی و آواز حرام) باشد یا مرد نامحرمی حضور داشته باشد، حرام است؛ و در حکم فوق تفاوتی بین مجلس عروسی و غیر آن نیست و شرکت در مجالس رقص هم اگر به عنوان تأیید کار حرام دیگران محسوب شود و یا مستلزم کار حرامی باشد جایز نیست و در غیر این صورت اشکال ندارد.

اجوبة الاستفتائات سؤال ۱۱۶۷

عروسی در مسجد

۱۱. سؤال: در بعضی از مناطق به خصوص روستاها مجلس عروسی را در مساجد برگزار می کنند؛ به این صورت که مجلس رقص و آواز در خانه بر پا می‌شود، ولی ناهار یا شام را در مسجد تناول می‌کنند. آیا این کار شرعاً جایز است یا خیر؟

جواب: غذا دادن به دعوت شدگان در مسجد فی نفسه اشکال ندارد.

اجوبة الاستفتائات سؤال ۳۹۵

استفاده از بلندگوی مسجد

۱۲ . استفاده از بلندگوهای مساجد که صدا را در خارج از مسجد پخش می‌کنند، تا چه وقت جایز است؟ پخش قرآن کریم قبل از اذان چه حکمی دارد؟

ج. پخش قرائت قرآن کریم برای چند دقیقه قبل از اذان در وقت هایی که باعث اذیت و آزار همسایگان و اهل محل نشود، اشکال ندارد.

اجوبة الاستفتائات سؤال ۴۰۰

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ ارديبهشت ۹۵ ، ۱۲:۰۳
کانون بسیج فرهنگیان ناحیه 4 قم

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان با بیان اینکه کلینیک صنعت دانشگاه گیلان متشکل از سه بخش خصوصی صنعت، دولتی و دانشگاهی است، این کلینیک را راهی برای ارتباط موثر صنعت با دانشگاه از جمله انجام پژوهش‌های مورد نظر برای رفع نیاز صنایع، ایجاد واحدهای تحقیق و توسعه صنایع و سوق دادن پایان‌نامه‌های دانشجویی در جهت رفع نیاز آنها دانست.

دکتر سیدضیاءالدین میرحسینی در گفت‌وگو با خبرنگار پژوهشی ایسنا با اشاره به مزین شدن امسال به نام «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» از سوی مقام معظم رهبری اظهار کرد: ما باید از تمام توانمندی‌های داخلی برای رفع نیازهای خود در جهت افزایش تولید و بهره‌وری استفاده کنیم که این امر منوط به استفاده از توان و پتانسیل‌های پژوهشی برای رفع معضلات جامعه است؛ در این راستا مرکز رشد در دانشگاه گیلان راه‌اندازی شده و تمام تلاش ما نیز این است که دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اعضای هیات علمی را با ایجاد فضایی برای ارائه ایده‌های منجر به تولید محصول و ایجاد فضای کاری جدید و تجاری کردن محصولات علمی برای فعالیت در این مرکز ترغیب کنیم.

وی با بیان این‌که در این مرکز رشد تلاش شده از حضور واحدهای موفق و کارآفرینان برتر داخلی استفاده شود، افزود: در این مرکز هماهنگی خوبی با بنیاد نخبگان استان و همچنین پارک علم و فناوری گیلان داریم و تلاش کردیم ارتباطاتمان در سطح منطقه و ملی باشد تا پتانسیل‌های پژوهشی دانشگاه را با نیازهای منطقه‌ای و کشوری هماهنگ کنیم و بتوانیم در قالب یک فعالیت پژوهشی تقاضا محور، فعالیت‌هایمان را گسترش دهیم که در سال گذشته رشد خوبی داشتیم و امید داریم امسال نیز با زمینه‌هایی که فراهم شده، رشد بیشتری داشته باشیم.

راه‌اندازی کلینیک صنعت در دانشگاه برای ایجاد ارتباط با صنعت

معاون پژوهشی دانشگاه گیلان با اشاره به ایجاد ارتباط موثر با صنایع استان افزود: بدین منظور در دانشگاه گیلان ساختاری را با عنوان کلینیک صنعت ایجاد کردیم که با مدیران صنایع استان، دستگاه‌های اجرایی مرتبط با صنعت و همچنین اعضای هیات علمی دانشگاه مرتبط است. ارتباطات بین دانشگاه و صنعت از سال گذشته آغاز شده و در سال جاری نیز استمرار خواهد داشت.

میرحسینی تصریح کرد: امیدوار هستیم که با کمک دانشگاه بتوانیم برای گروهی از صنایع که واحدهای تحقیق و توسعه ندارند، این واحدها را در دانشگاه راه‌اندازی کنیم تا بتوانیم در مسیر تولید محصول گام برداریم و به نوآوری در محصولات صنایع و ایجاد فضای رقابتی برای صنایع کمک کنیم.

سوق دادن پایان‌نامه‌های دانشجویی به سمت نیاز صنایع و دستگاه‌های اجرایی استان

وی ادامه داد: همچنین تلاش کردیم پایان‌نامه‌های دانشجویی را به سمت نیاز صنایع استان سوق دهیم تا خروجی پایان‌نامه‌های دانشجویی بتواند نیازهای دستگاه‌های اجرایی و صنایع را رفع کند.

میرحسینی با بیان اینکه تامین بخشی از نیازهای پژوهشی دستگاه‌های اجرایی منطقه گیلان به دانشگاه گیلان واگذار شده است، گفت: بخش عمده رفع این نیازها در قالب پایان‌نامه‌های دانشجویی تعریف شده است که این مهم نوید خوبی برای دانشگاه است، چرا که در این زمینه هر اندازه سرمایه‌گذاری کنیم، هم پایان‌نامه‌های دانشجویی از غنای بیشتری برخوردار می‌شوند و هم خروجی آن‌ها مورد استفاده بخش صنعت قرار می‌گیرد.

معاون پژوهشی دانشگاه گیلان یادآور شد: خوشبختانه توانمندی‌های ما عمدتا با مزیت‌های استان مرتبط است، مثلا دریا در استان یکی از مزیت‌های ما محسوب می‌شود و در برنامه‌های ششم توسعه هم جایگاه خیلی خوبی را به خود اختصاص خواهد داد. مباحث مربوط به منطقه آزاد و مسائل زیست محیطی در استان، کشاورزی و منابع طبیعی از جمله پتانسیل‌های منطقه‌ای هستند که باید پژوهش‌های دانشگاهی را به سمت توسعه آن‌ها سوق دهیم.

میرحسینی با اشاره به سیاست دانشگاه برای توسعه فعالیتهای مرکز رشد در جهت استفاده از پتانسیل‌های منطقه‌ای تصریح کرد: از زمان شکل‌گیری یک ایده تا تبدیل آن به محصول و تولید درآمد و ثروت مراحل مختلفی طی می‌شود که باید از هر یک، حمایت‌های لازم صورت گیرد. تمام تلاش ما شناسایی این مراحل و اعمال حمایتهای مورد نیاز با تمام ظرفیتهای دانشگاهی و کمکهای بخش خصوصی و صنایع بوده است تا این ایده‌ها مسیر مورد نظر را طی کرده و حامیان آ‌ن‌ها از جمله بخش خصوصی و سرمایه‌گذار از نتایج آن مستفیض شوند.

استفاده از پتانسیل انجمن‌های علمی برای شناسایی ایده‌های مرتبط با نیازهای منطقه

وی با بیان‌ این‌که در این مسیر همچنین تلاش کردیم از توانمندی‌ انجمن‌های علمی دانشگاه برای برگزاری استارتاپهایی که ایده‌های مرتبط با نیازهای منطقه را معرفی می‌کنند، استفاده کنیم، اظهار کرد: این انجمن‌های علمی که در سطح کشور شاخص هستند و اعضای آن‌ها را دانشجویان و افرادی که دغدغه توسعه علمی دارند، تشکیل می‌دهند، به عنوان یک تشکل غیردولتی دانشجویی فعالیتهای علمی و فوق برنامه‌ای علمی را دنبال می‌کنند و ما نیز از آن‌ها برای تولید ایده در زمینه نیازهای منطقه‌ای کمک می‌گیریم.

تشکیل کارگروه تجهیز، تعمیر و ایمنی آزمایشگاه در دانشگاه

معاون پژوهشی دانشگاه گیلان در مورد زیرساختهای ایجاد شده برای تحقق اقتصاد دانش‌بنیان در دانشگاه گیلان گفت: در زمینه تجهیزات آزمایشگاهی و دسترسی به منابع علمی، کارگروه تجهیز، تعمیر و ایمنی آزمایشگاه در دانشگاه ایجاد شده است تا نیازهای اساسی دانشگاه در این حوزه برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی شناسایی و اولویت‌بندی شود. همچنین با فعالیت این کارگروه بتوانیم تعدادی از دستگاه‌هایی که بنا به دلایلی از چرخه بهره‌برداری خارج شده‌ بودند را مجددا بازسازی کنیم و به مرحله بهره‌برداری برسانیم.

میرحسینی ادامه داد: همچنین تهیه ضوابط ایمنی استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی برای کاربران از دیگر وظایف این کارگروه است.

اقدام برای تشکیل آزمایشگاه مرکزی و راه‌اندازی کتابخانه دیجیتالی

وی با بیان این که سال گذشته بیش از دو میلیارد تومان اعتبار برای تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه با توجه به مشخص شدن اولویتها اختصاص یافت، تصریح کرد: در تلاش هستیم تا دستگاه‌های گران‌قیمت و پرمصرف را از دانشگاه تجمیع کرده و در قالب تشکیل «آزمایشگاه مرکزی»، خدمات‌رسانی در طیف وسیع‌تری به کاربران داشته باشیم و سعی‌مان هم بر این بوده است که در راستای این تجمیع با دانشگاه‌های داخل استان همکاری خوبی داشته باشیم تا بتوانیم آنها را در قالب یک سامانه معرفی و امکان دسترسی به این تجهیزات آزمایشگاهی را بین دانشگاه‌های داخل استان تسهیل کنیم.

میرحسینی خاطرنشان کرد: تعرفه‌های تجهیزات آزمایشگاهی برای دانشگاه‌های داخل استان با قیمت کمتر است، اما این خدمات آزمایشگاهی برای همه شرکت‌ها و کسانی که بیرون از دانشگاه هستند، قابل دسترس است. سایت دانشگاه در بحث تجهیزات آزمایشگاهی فعال و امکانات آن مشخص است و همه می‌توانند به آن رجوع کنند. البته شرکت‌های دانشگاهی مستقر در مرکز رشد، از تسهیلات ویژه‌تری برخوردار هستند.

وی در ادامه با بیان این‌که با انعقاد تفاهم‌نامه مشترکی با دانشگاه علوم پزشکی گیلان امکان دسترسی به بانک‌های اطلاعاتی بین‌المللی در دانشگاه فراهم شده است، خاطرنشان کرد: هم‌اکنون نیز به دنبال راه‌اندازی کتابخانه دیجیتالی در دانشگاه هستیم، به این منظور در تلاشیم با همکاری دانشگاه‌های منطقه امکان استفاده آن‌ها را از این منابع اطلاعاتی فراهم کنیم تا علاوه بر تجهیزات آزمایشگاهی از منابع اطلاعاتی‌مان هم بتوانیم استفاده مناسب‌تری داشته باشیم.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ ارديبهشت ۹۵ ، ۱۳:۱۰
کانون بسیج فرهنگیان ناحیه 4 قم

1460480899756_isna (6 of 10).jpg

حضرت‌آیت‌الله خامنه‌ای صبح امروز (سه‌شنبه) با حضور در یکی از بیمارستان‌های تهران از همسر شهید بابایی و همچنین حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی عیادت کردند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار در جریان مداوای ایشان قرار گرفتند و سلامتی آنها را از خداوند متعال مسئلت کردند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ ارديبهشت ۹۵ ، ۱۲:۵۶
کانون بسیج فرهنگیان ناحیه 4 قم

رئیس جمهور تأکید کرد: دنیا امروز کاملاً به جمهوری اسلامی و تعهدات ایران اطمینان دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان صبح امروز در افتتاحیه بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، اظهار کرد: ما باید به بخش اقتصادی فرهنگ هم نگاه کنیم. ما فکر می‌کنیم تنها اقتصاد بخش پولدار کشور است و فرهنگ پیرمرد ناتوانی است که دستش را به سمت اقتصاد دراز می‌کند در حالی که فرهنگ می‌تواند سازنده باشد و فرهنگ از جمله قدرت بزرگ بین‌المللی ماست.

وی با بیان اینکه دولت نباید در هر جایی مداخله کند، افزود: دولت برنامه‌ریز و سیاست‌گذار است و البته نظارت هم می‌کند اما این نظارت می‌تواند از طرق مردم باشد. امروز زمانی است که ما باید به مولفین‌مان امینت و آزادی بدهیم و به ناشرانمان فضای رقابت آزاد و شفاف بدهیم تا بدون رانت همه به صحنه بیایند.

روحانی اضافه کرد: فضای پسابرجام با کتاب، تفکر، فرهنگ و تعمق به مقصد نهایی می‌رسد. بعد از برجام اقتصاد و سیاست تنها هدف ما نیست بلکه فرهنگ در رأس امور است.

رئیس دولت یازدهم با ابراز خوشحالی از حضور در افتتاحیه نمایشگاه کتاب، بیان کرد: بحمدالله این نمایشگاه 29 سال است که برگزار می‌شود و نمایندگان کشورهای خارجی به ویژه کشور دوست و همسایه‌مان روسیه به عنوان مهمان ویژه در آن حضور دارند که باید از آقای پوتین که نماینده ویژه خود را به این نمایشگاه اعزام کرده، تشکر کنم.

وی ادامه داد: از اینکه نمایشگاه کتاب ظاهراً به سرمنزل نهایی رسید و بعد از دو مکان که در سال‌های گذشته جابجا شد خود را به مقصد نهایی رساند بسیار خوشحالم و باید از شهردار تهران و همه مسئولین که این بنای بزرگ و بیادماندنی را برای برگزاری نمایشگاه‌ها آن هم در یک مکان بسیار مناسب و روبروی حرم مطهر امام (ره) به وجود آوردند تشکر کنیم و امیدوارم این قدم خیر و مبارک برای کشور عزیزمان باشد.

روحانی در ادامه با اشاره به توافق هسته‌ای،‌ یادآورشد: ما وارد صحنه و صفحه جدیدی شدیم و چه بخواهیم و چه نخواهیم زندگی پسابرجام با زندگی ماقبل برجام کاملاً متفاوت است. من آثار این موفقیت در مذاکرات بسیار پیچیده بین‌المللی را در ملاقات‌های خارجی که با مسئولان کشورهای مختلف دارم می‌بینیم و در مذاکرات خود توجهم به ابعاد جدیدی جلب می‌شود و با وجود اینکه ابتدا در جریان مذاکرات هسته‌ای بوده‌ام می‌بینم که مقامات خارجی که از بیرون به این صحنه نگاه می‌کردند زیبایی‌ها و ابعاد دقیقی را برداشت کرده‌اند.

وی همچنین بیان کرد: ملت ما در یک واقعه مهم تاریخی و در یک مذاکرات بسیار پیچیده در برابر ابر قدرت‌های جهانی به موفقیت بزرگی دست یافت که به نفع هر دو بود. این مذاکرات به نفع ما،‌ به نفع طرف مقابل و به نفع منطقه و جهان بود. این همه شرکت‌ها و مقامات خارجی که به ایران می‌آیند و این همه اعتبارات بانکی خارجی که به سمت کشور سرازیر شده، نشان می‌دهد این موفقیت هر دو طرف بوده است.

رئیس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: اگر کشوری در ایران کار عظیم زیربنایی می‌سازد هم او نفع می‌برد و هم ما.

وی با اشاره به ناراحتی برخی‌ها از به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای افزود: البته می‌بینید در منطقه یکی دو کشور هستند که خیلی احساس ضرر می‌کنند. در دنیا اینگونه است که 188 کشور نفع می‌برند و دو کشور هم ممکن است ضرر کنند. آنها خیلی عصبانی هستند و هر روز به دنبال کارشکنی در این مسیرند، اما مطمئنم ملت بزرگ ایران که این مذاکرات را به هدف رسانده در ادامه هم کار را به خوبی پیش خواهد برد.

روحانی تأکید کرد: دنیا امروز کاملاً به جمهوری اسلامی و تعهدات ایران اطمینان دارد آنچه مهم است اعتماد جهانی است. در داخل هم اعتماد بین مردم و دولت مهم است. اعتماد سرمایه اجتماعی در داخل و سرمایه بین‌المللی در سطح جهانی است. اینکه امروز روسای جمهور کشورهای مختلف به ایران می‌آیند و قراردادهای بلندمدتی امضا می کنند که بازپرداخت برخی از آنها 10،‌12 و 15 سال دیگر است به معنای اعتماد به ایران است.

وی افزود:‌ ایران وقتی به کشوری وعده می‌دهد تا ‌آخر روی وعده خود می‌ایستد ما حتی روی وعده خود به کسانی که هشت سال جنگ را به ما تحمیل کردند و علیه ملت ما و خودشان جنایت کردند ایستادیم و زمانی که گفتیم صلح می‌کنیم روی حرفمان ماندیم. امام (ره) هم فرمودند که صلح ما صلح واقعی است و اگر حتی به دشمن و قاتل جوانانمان قول دادیم به قولمان عمل خواهیم کرد.

رئیس جمهور همچنین خاطرنشان کرد: امام (ره) فرمودند اگر قاتل جدم امیرالمومنین همان شمشیری را که بر فرق ایشان نواخت به امانت پیش من بگذارد من آن امانت را به او پس می‌دهم. ما اعتقاداتی داریم و بر مبنای آن در قول، ‌امانتداری و عهدمان وفاداریم.

رئیس جمهور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به فضای نمایشگاه بین‌المللی کتاب در شهر آفتاب، اظهار کرد: حالا که در پسابرجام فضای جدیدی برای ما ایجاد شده برای ادامه فعالیت‌های خود نیز نیاز به زیرساخت‌هایی داریم که یکی از آنها همین مکان نمایشگاه بین‌المللی است تا بتوانیم محصولات خود و دیگران را هم برای مردممان و هم برای مهمانان خارجی در آن عرضه کنیم.

وی ادامه داد: نمایشگاه کتاب مکان تعاملی است که نویسندگان و محققین مختلف در آن دیدار و تبادل فکری و فرهنگی می‌کنند. امروز در جهان شهر‌هایی هستند که معروف بودن آنها به مراکز علمی آنهاست و با فرهنگ شناخته می‌شوند. امروز شهرهایی وجود دارند که با نمایش فیلم‌های مختلف، روی صحنه آوردن تئاتر، اجرای موسیقی، نمایشگاه‌های مهم نقاشی و عکاسی و ده‌ها هنر دیگر آن شهر به این نام‌ها مشهور است.

روحانی در ادامه گفت: ما فکر می‌کنیم اقتصاد فقط در صنعت، بنگاه‌های بزرگ، کشاورزی و خدمات است. در حالی که فرهنگ و صنایع مربوط به آن یک بازار خلاق به حساب می‌آید که می‌تواند بازار اقتصادی مهمی برای کشور باشد. همه بخش‌های هنر و فرهنگ اینچنین است و بخش‌های مختلف آن می‌تواند خلاق باشد، ‌اشتغال ایجاد کند و تولید را به حرکت دربیاورد.

وی با بیان اینکه فرهنگ می تواند سازنده باشد، خاطرنشان کرد: ببینید دنیا چطور ما را می‌شناسد. دیدید الان نماینده رئیس جمهور روسیه در اینجا گفت که در روسیه جوان‌ها با اشعار مولانا، خیام و... آشنا می‌شوند. این همان ارتباط بین فرهنگ‌ها و ملت‌ها است. در پاکستان رئیس جمهور این کشور به من گفت که کتابی که همه ما در مدارس می‌خواندیم گلستان و بوستان سعدی بوده است. فرهنگ و کتاب می‌تواند بین کشورها ارتباط برقرار کند.

رئیس دولت یازدهم اضافه کرد: بعد از قرن‌ها ملت‌هایی در دنیا هستند که ایران را در سایه گلستان،‌ بوستان،‌ حافظ، ‌فردوسی، ابن‌ سینا، زکریای رازی، فارابی و دیگر بزرگان می‌شناسند. پس باید از این دید نگاه کنیم که کتاب و فرهنگ به عنوان قدرت نرم ما و وسیله ارتباط با دولت‌ها و ملت‌های دیگر است.

وی با اشاره به حدیثی از حضرت علی (ع) خاطرنشان کرد: به تعبیر امیرالمومنین (ع) کتاب به ما آرامش می‌دهد و آرامش به ما آسایش می‌دهد. کتاب آرام کننده دل‌هاست و ملتی که با کتاب انس دارد قدرت تحلیلش بالاتر می‌رود و تعمق، تأمل و تفکرش در مسائل بیشتر است. کتاب به ما قدرت و توانمندی می‌دهد دنیا و حوادث را بهتر بشناسیم و اگر با کتاب انس داشته باشیم قدرت ما در صحنه جهانی بالا می‌رود. قدرت یک ملت با خواندن، نوشتن و تألیف است.

روحانی در ادامه تصریح کرد: همه دست‌اندرکاران دنیای کتاب که در این کار عظیم هستند بیش از آنکه پول بخواهند از ما آزادی و امنیت می‌خواهند تا ما امنیت و آزادی آنها را تضمین کنیم. دیروز هم مقام معظم رهبری فرمودند که به سینه کسی که انتقاد می‌کند مشت نکوبید.

وی در ادامه تأکید کرد: نقاد را دستگیر نمی‌کنند و به زندان نمی‌برند. نقادی یک نعمت است. البته بحث کسانی که دروغ می‌گویند، اتهام می‌زنند و قدرت ملی را تضعیف می‌کنند جداست. اما کسی که دلسوزانه نقادی می‌کند نباید کتاب، نوشتار و شعرش در پیچ و خم گرفتار شود.

روحانی خاطرنشان کرد: بارها در هیأت دولت و به وزیر محترم ارشاد هم گفته‌ام که باید کارها را به صاحب‌نظران واگذار کنند. اینکه کتابی قابل انتشار هست یا نه را به انجمن نویسندگان و ناشران واگذار کنیم چون نهادهای مدنی کارشان را دقیق‌تر انجام می‌دهند اما می‌بینیم که یک کارمند که دانشجو هم است تصمیم می‌گیرد که کتابی چاپ بشود یا نشود. همانطور که کار این نمایشگاه را هرچه بیشتر به نهادهای مدنی و ناشران واگذار کنیم بهتر است.

رئیس جمهور در پایان گفت: کتاب نور است و راه را نشان می‌دهد و ما را از تاریکی‌ها و گمراهی‌ها نجات می‌دهد و هرچه به سمت کتاب برویم و آن را تقویت کنیم به نفع خودمان و آینده‌مان خواهد بود. باید از همه مسئولین که فرصت برگزاری این نمایشگاه را در این مکان فراهم کردند تشکر کنم.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ ارديبهشت ۹۵ ، ۱۲:۵۴
کانون بسیج فرهنگیان ناحیه 4 قم


کد کج شدن تصاوير