کانون بسیج فرهنگیان ناحیه 4 قم

کانون بسیج فرهنگیان ناحیه 4 قم
آخرین نظرات
  • ۲ مرداد ۹۴، ۱۹:۰۶ - محمد مهدی تهرانی
    خدا قوت

 

با گذشت حدود 2 سال از اجرایی شدن قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان که با هدف ارائه تسهیلات مختلف مادی و معنوی و حذف کاغذ بازی ها ومقررات دست وپا گیر پیش روی مخترعان و نوآوران و شرکت های دانش بنیان به تصویب رسیده، هنوز نتوانسته به طورکامل، مشکلات شرکت های دانش بنیان را رفع کند .این شرایط در حالی است که مقام معظم رهبری بار ها موضوع حمایت از شرکت های دانش بنیان را مورد تاکید قرار داده اند به نحوی که در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی که اوایل امسال از سوی معظم له ابلاغ شد ، بند دوم از سیاست های 24 ماده ای اقتصاد مقاومتی به " پیشتازی اقتصاد دانش بنیان، پیاده سازی و اجرای نقشه جامع علمی و ساماندهی نظام ملی نوآوری به منظور ارتقای جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان و دستیابی به رتبه اول اقتصاد دانش بنیان در منطقه " اختصاص دارد . همچنین رهبر انقلاب این مهم را در سیاست های ابلاغی علم وفناوری در تاریخ 29 شهریور سال گذشته نیز مورد تاکید قرار داده ا ند.

تاریخچه قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان

درمردادسال 87 موضوع تدوین لایحه ای با هدف حمایت از شرکت های دانش بنیان به عنوان یکی از ارکان اقتصاد دانش بنیان از سوی معاونت علمی ریاست جمهوری مطرح شد؛ این لایحه پس از طی مراحل مختلف در دی سال 87 به مجلس رفت و پس از حدود 2سال معطلی در مجلس ،در نهایت آبان 89 به تصویب رسید و آیین نامه اجرایی این قانون نیز پس از طی فراز ونشیب های طولانی ، 2سال بعد یعنی درآبان 91 پس از تایید شورای نگهبان ابلاغ شد . اعطای معافیت مالیاتی به شرکت های دانش بنیان یکی از موارد پیش بینی شده در قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان است که طبق ماده 22 آیین نامه اجرایی این قانون ، درآمد مشمول مالیات این شرکت ها از قراردادها و فعالیت های تحقیق و توسعه، تجاری سازی و تولید محصولات و خدمات دانش بنیان در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان به مدت 15 سال از پرداخت مالیات معاف است. در حالی که وجود برخی ناهماهنگی ها در مسیر اجرای این ماده قانونی و روشن نبودن برخی آیین نامه ها و دستور العمل های مرتبط با آن ، موجبات سرگردانی شرکت های دانش بنیان را برای دریافت معافیت مالیاتی فراهم کرده وبا وجود آن که معاون علمی رئیس جمهور از اعطای معافیت مالیاتی به 1500 شرکت دانش بنیان در سال جاری خبر می دهد اما بنا به گفته معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ،معطل ماندن قانون معافیت مالیاتی شرکت های دانش بنیان و ناهماهنگی ها یی که در مسیر اجرای این قانون وجود دارد، چالش هایی را برای شرکت های دانش بنیان فراهم کرده است. احمدی می گوید:با وجود آن که قانون معافیت مالیاتی به امضای وزرای علوم و اقتصادو دارایی نیز رسیده وبه همه دفاتر و عاملان مالیاتی نیز ابلاغ شده امامتاسفانه اجرای این قانون در سطوح پایین مدیریتی با مشکلاتی همراه است که دلیل آن به طورعمده بی اطلاعی و عدم توجیه سایر بخش ها ست و باید با تعامل و هم افزایی این مسائل را حل کرد و وزارت علوم نیز آمادگی کامل در این زمینه دارد.

گلایه های شرکت های دانش بنیان

فتاحی یکی از فعالان شرکت های دانش بنیان می گوید : ناهماهنگی های موجود بین وزارت اقتصاد وامور دارایی وشرکت های دانش بنیان یکی از این موارد است،به نحوی که در اغلب موارد وقتی شرکت های دانش بنیان به دفاتر مالیاتی مراجعه می کنند،آن ها اعلام می کنندکه این قانون هنوز به ما ابلاغ نشده است و اساسا از وجود چنین قانونی بی اطلاعند . از سوی دیگر برخی دفاتر مالیاتی که اتفاقا از قانون مطلع هستند، به نوعی دیگر مانع تراشی می کنند،به نحوی که عاملان مالیاتی از ما شناسنامه دانش بنیان ویا معرفی نامه دانش بنیان مطالبه می کنند در حالی که اساسا شرکت های دانش بنیان فاقد این اسناد و مدارک هستند و نام آن ها صرفا در یک وب سایت درج می شود و این همه آن چیزی است که به ما اعتبار می دهد . مدیر یکی دیگر از شرکت های بزرگ دانش بنیان کشور که در زمینه دارویی فعالیت می کند نیزمی گوید:نداشتن شناسنامه دانش بنیانی یکی از مسائلی است که باعث می شودشرکت های دانش بنیان در مسیر استفاده از تسهیلات پیش بینی شده مانند معافیت مالیاتی با مشکل مواجه شوند. او می گوید : شرکت های دانش بنیان باید دانش بنیان بودن خود را اثبات کنند بنابراین وقتی به سازمان امور مالیاتی مراجعه می کنیم طی یک فرآیند طولانی باید ابتدا دانش بنیان بودن خود را به آن ها اثبات کنیم در حالی که این هماهنگی باید در سطوح بالاتر و بین معاونت علمی و اداره مالیات انجام شود و ما صرفا برای دریافت تسهیلات معرفی شویم . از سوی دیگر معاونت علمی، شرکت های دانش بنیان را سال به سال ممیزی می کند و سپس به دارایی معرفی می کند و این مسئله نیز زمان زیادی را از ما می گیردو ما دائم باید در گیر کار های حسابرسی ،دارایی و... باشیم.

کهریزی مدیر یکی دیگر از شرکت های بزرگ دانش بنیان کشور نیز با وجود بهره مندی از معافیت مالیاتی در سال 92 از فرآیند طولانی و پیچیدگی های موجود برای استفاده از این تسهیلات گلایه دارد . او می گوید : به طور کلی از زمان ارائه اظهارنامه تا دریافت این تسهیلات فرآیند طولانی باید طی شود.در حال حاضر یک کار گزار برای انجام این کار به ما معرفی شده که شرکت های دانش بنیان باید اظهار نامه های خود را به این کارگزار ارائه کنند اما نکته اساسی این است که با وجود ارائه اظهار نامه مالیاتی شرکت در سال گذشته ،هنوز در مرحله عمل موفق به دریافت معافیت مالیاتی نشده ایم . با وجود ابلاغ آیین نامه قانون معافیت مالیاتی شرکت های دانش بنیان به دستگاه های اجرایی، متاسفانه این قانون در پیچ و خم اداری گرفتار شده است ودر پایین ترین سطح اجرایی و شهرستان ها به درستی اجرا نمی شود.

مهم ترین نکات

قانون معافیت مالیاتی به امضای وزرای علوم و اقتصادو دارایی رسیده وبه دفاتر وعاملان مالیاتی نیز ابلاغ شده امامتاسفانه اجرای آن در سطوح پایین مدیریتی با مشکلاتی همراه است.

در اجرای این قانون از حرف تا عمل فاصله زیادی وجود دارد .

با وجود ابلاغ آیین نامه قانون معافیت مالیاتی شرکت های دانش بنیان به دستگاه های اجرایی، متاسفانه این قانون در پیچ و خم اداری گرفتار شده است.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۵/۳۱
کانون بسیج فرهنگیان ناحیه 4 قم

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی


کد کج شدن تصاوير